Przedszkole Miejskie nr 20 z Oddziałami Integracyjnymi im. Smoka Felusia w Mielcu

Nasi absolwenci

Strona główna -> Przysmaki Smoka Felusia -> Pulpeciki w sosie koperkowym

PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM
Składniki
•    500 g mięsa wieprzowego zmielonego,
•    1 jajko,
•    2 łyżki tartej bułki,
•    sól i pieprz,
•    mąka do obtoczenia,
•    2 łyżki śmietany,
•    3 łyżki mąki,
•    1/2 szklanki mleka,
•    1/2 natki koperku .

Do miski włożyć zmielone mięso wieprzowe, wbić jajko, dodać tartą bułkę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Formułować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Pulpeciki zagotować w osolonej wodzie ok. 20-25 min. Posiekać koperek. W szklance rozmieszać  mleko, śmietanę i mąkę tak aby nie było grudek. Wlać zawartość szklanki do garnka i mieszać delikatnie, kiedy sos zrobi się gęstszy dodać koperek.

 
Ulti Clocks content
Naszą witrynę przegląda teraz 19 gości 

Kalendarz


Dzisiaj jest: Czwartek
20 Czerwca 2019
Imieniny obchodzą
Bogna, Bogumiła, Bożena, Florentyna,
Franciszek, Michał, Rafał, Rafaela,
Sylwery

Do końca roku zostało 195 dni.
Zodiak: Bliźnięta


Łącznie wizyt na stronie133090

Przedszkole Miejskie nr 20 z Oddziałami Integracyjnymi im. Smoka Felusia w Mielcu