Przedszkole Miejskie nr 20 z Oddziałami Integracyjnymi im. Smoka Felusia w Mielcu

Nasi absolwenci

Strona główna -> Przysmaki Smoka Felusia -> Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

Składniki:
- 2 woreczki ryżu,
- 2 jabłka średniej wielkości,
- mały banan,
- cynamon,
- cukier wanilinowy,
- cukier,
- masło,
- bita śmietana lub jogurt
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć wiórkami masła, na to ułożyć warstwę banana w plastrach, warstwę ugotowanego ryżu (ryż ugotować w mleku). Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać cukier wanilinowy, cukier, cynamon i wymieszać. Wyłożyć na warstwie ryżu, na to położyć wiórki masła i znowu ryż, wiórki masła i jabłko.
Zapiekałam całość w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 20 minut. Kiedy przestygnie na wierzch można dodać bitą śmietanę lub jogurt.

 
Ulti Clocks content
Naszą witrynę przegląda teraz 16 gości 

Kalendarz


Dzisiaj jest: Czwartek
20 Czerwca 2019
Imieniny obchodzą
Bogna, Bogumiła, Bożena, Florentyna,
Franciszek, Michał, Rafał, Rafaela,
Sylwery

Do końca roku zostało 195 dni.
Zodiak: Bliźnięta


Łącznie wizyt na stronie133090

Przedszkole Miejskie nr 20 z Oddziałami Integracyjnymi im. Smoka Felusia w Mielcu