Składniki na 1 dużą blaszkę:
- 5 szklanek mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 szklanka mąki,
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy,
- 4 żółtka,
- 1 kostka masła,
- ok. 2 paczki krakersów,
- cukier puder do posypania na wierzch.
Cztery szklanki mleka zagotować z masłem cukrem, lekko ostudzić. (W tym czasie rozłożyć na spód blaszki krakersy). Pozostałe mleko rozmieszać z budyniem, mąką, żółtkami, wlać do mleka z cukrem i masłem, wymieszać. Postawić na ogniu mieszać aż zgęstnieje. Masę wylać na krakersy. Przyłożyć na górę drugą partię krakersów. Pozostawić do ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Można podawać z owocami (maliny truskawki).